Референци :


ТОП ВЕСТИ
Референци 
 

Во текот на изминатите години преку партнерска и професионална соработка, научивме да Ви обезбедиме високо стручни услуги и да Ви овозможиме поконкурентно работење.

Заедно успеавме да постигнеме:

  

Горди сме на успешната реализација на повеќе од 390 проекти спроведени во клучните сектори во Р.Македонија и регионот: прехранбена индустрија, транспорт и логистика, туризам и угостителство, маркетинг и комуникации и јавни институции.

КЛИЕНТ   УСЛУГА   ДЕЈНОСТ
МАКПРОГРЕС, Виница   BRC
IFS
Спроведување IFS аудит за Lidl и Metro Cash & Carry
  Производство на кондиторски производи
ДОНИА, Прилеп   Спроведување IFS аудит за Lidl и Metro Cash & Carry   Производство на кондиторски производи
КОЛИД ИНТЕРНАЦИОНАЛ, Струмица  

Спроведување на IFS аудит за Lidl и Metro Cash & Carry                                 HACCP

  Производство на слаткарски производи
ВОРИ, Гевгелија   Спроведување на IFS аудит за Lidl и Metro Cash & Carry   Преработка на овошје и зеленчук
АЏИБАДЕМ СИСТИНА (кујна на болницата), Скопје   Законска обука за безбедност на храна   ПЗУ клиничка болница
МАГРОНИ, Скопје/Кратово   HACCP и ISO 22000 сертификационен аудит   Флаширање на вода
ШАФРАМ, Загреб/Турановац, Хрватска   Сертификација на IFS   Производство на зачини
ОК ХОТЕЛ, Скопје   Елаборат за заштита на животната средина   Туризам и угостителство
ВРАНА, Биоград на море, Хрватска   Сертификација на FSSC 22000   Производство, сортирање и пакување на јајца
АЦЕ КОМПАНИ БИМЕС, Кавадарци   Техничко - технолошки елаборат   Кланица
ТИТАН ЦЕМЕНТАРНИЦА УСЈЕ, Скопје   Одржување на HACCP   Производство на цемент и други градежни материјали
КОЛА, Скопје   Законски обуки за безбедност на храна   Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
ТОТАЛ ЛОГИСТИК, Скопје, Гостивар, Штип   HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
Законски обуки за безбедност на храна
  Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка

ОК РЕСТОРАНТС & БАРС -    ОЛВЕЈС ФРЕШ, Скопје

  HACCP
Законска обука за безбедност на храна 
  Ресторан
КАРА, Скопје  

HACCP
Техничко - технолошки елаборат  Законска обука за безбедност на храна   

  Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
ДИ-ЈОАР КОМПАНИ, Дебар   Идејно техничко-технолошко решение на објект   Производство на пире од костен
ТОМАТОЛАНД, Св. Николе  

GlobalG.A.P.
Спроведување аудит и посредување при сертификација

  Стакленик
ГРАДИНАР, Св. Николе  

GlobalG.A.P.
Спроведување аудит и посредување при сертификација

  Стакленик

ХОРТЕНА, Струмица

 

  SA 8000
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Откуп, пакување и трговија со свежо овошје и зеленчук
МЕСНА ИНДУСТРИЈА И КЛАНИЦА (МИК) Св. Николе   Законска обука за безбедност на храна     Кланица и преработка на месо и месни производи
EК - ОР / ХОТЕЛ ИБИС, Скопје   HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
Законска обука за безбедност на храна  
  Туризам 
МЕДИТРЕЈД 94, Скопје   ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Набавка, продажба, складирање и дистрибуција на фармацевтски производи 
КОЛИД С ТИМ, Подружница Скопје   HACCP
Техничко - технолошки елаборат
Законска обука за безбедност на храна  
  Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
СПЕЦИЈАЛ, Скопје    HACCP
ISO 9001:2008
ISO 22000:2005
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Законска обука за безбедност на храна
Изготвување на документација за пристап до ИПАРД фондовите
  Производство на пекарски и слаткарски производи
АГРИПРО, Валандово   HACCP
Законска обука за безбедност на храна  
  Живинарска фарма
ОК РЕСТОРАНТС & БАРС, Скопје   Елаборат за заштита на животната средина   Ресторан
ДАУТИ КОМЕРЦ, Скопје   ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Техничко-текнолошки елаборат
  Магацин за производи за широка потрошувачка 
ЈОКА, Струмица   HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
Законски обуки за безбедност на храна
  Производство на млеко и млечни производи
СУТАШ - БАЛКАНСКА МЛЕКАРА,
Скопје
  HACCP
Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект
Елаборат за заштита на животната средина
Елаборат за Интегрирано спречување и контрола на загадувањето
  Производство на млеко и млечни производи
ОВЕ-СТЕЕЛ, Гостивар   ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
OHSAS 18001:2007
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Елаборат за заштита на животната средина
  Производство на ролери за рударска индустрија
ИНДУСТРИ СЕРВИС, Скопје
- ФЕНИ Индустри, Кавадарци
- ЕЛЕМ РЕК, Осломеј
- СОКОТАБ, Битола 
- ДРЕКСЛЕРМАЈЕР, Кавадарци
- БУЧИМ ИСХРАНА, Радовиш
  HACCP
ISO 22000:2005
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Подготовка и послужување на храна и пијалоци: Кетеринг услуги 
КОЛИД ФУДС, Подружница Скопје   HACCP
Законски обуки за безбедност на храна
  Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
ДОМИНИ, Скопје   Елаборат за заштита на животната средина   Ресторан
АВАНТИС ГРУП, Скопје   Техничко - технолошки елаборат   Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
ВИТАЛИА, Скопје   ISO 9001:2008
BRC
SA 8000
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Техничко-технолошки проект
Развој на портфолио на нови производи
Законска обука за безбедност на храна 
  Производство на здрава и органска храна 
МОНТЕНЕГРО, Гостивар    HACCP
Техничко - технолошки елаборат
Законска обука за безбедност на храна  
  Магацин за производи за широка потрошувачка 
ФУНГО, Каменица (Косово)   IFS
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Преработка на диворастечки печурки
ПЕЛИСТЕР, Скопје   HACCP
Законска обука за безбедност на храна  
  Ресторан
БУРГЕР ФРЕНДС, Скопје   HACCP   Ресторан за брза храна
СУШИКО, Скопје   HACCP    Ресторан
ПЕЛИСТЕРКА, Битола    HACCP
ISO 9001:2008
ISO 22000:2005
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на вода и безалкохолни пијалоци
ГРАНУМ, Скопје   HACCP   Производство на леб и пецива
ЃЕЗМЕ КАЈ ТУМБЕ, Скопје   Елаборат за заштита на животната средина   Ресторан
НАПРЕДОК ПЧЕЛАРСТВО, Скопје   HACCP
Законска обука за безбедност на храна
  Производство на мед и пчелни производи
АГ-ПРО 2014, Струга   HACCP
Техничко-текнолошки елаборат
  Производство на сувомесни производи
АБИМИЛК, Призрен (Косово)   HACCP
ISO 9001:2008
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на млеко и млечни производи
АГРОФИЛА, Штип   ISO 22000:2005
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на ладно цедено масло за јадење
БАС ТУТИ ФРУТИ, Скопје    BRC
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на ПЕТ претформи
АГРОУНИЈА, Скопје   HACCP   Производство на добиточна храна
СОКО ГОРИЦА, Скопје   ISO 22000:2005   Производство на безалкохолни пијалоци 
ЖИТО ЛУКС А.Д., Скопје   Tехничко - технолошки елаборат
HACCP
ISO 22000:2005
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на пекарски и слаткарски производи
ЕУРО МЕС, Скопје    HACCP
Законски обуки за безбедност на храна
  Ладилник и дистрибуција на свежо месо
РЕСТОРАНИ НА ВЛАДАТА НА
Р. МАКЕДОНИЈА
- Ресторанот во Владата на Р. Македонија
- Ресторанот во Парламентот на Р. Македонија
- Клуб на републички органи
  HACCP   Ресторан
БИЛЈАНОВИ, с. Мислешево, Струга   Техничко - технолошки проект
Елаборат за заштита на животната средина
HACCP
  Производство на сувомеснати производи
ХИНА ПРОДУКТ, Гевгелија   IFS   Преработка на овошје и зеленчук
АБИ ЕЛИФ 19 ПРОГРЕС, Призрен (Косово)   HACCP
ISO 9001:2008
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство и преработка на овошје и зеленчук
ВАЈОМАГ, Скопје   HACCP
Техничко - технолошки елаборат
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка 
ГУДАЛАТ, Гостивар   BRC
HACCP
Обука Хигиена на Храна
Обука за НАССР 
  Производство на овошни сокови
ИФБ (Интернационал Фуд Базар), Скопје   HACCP
ISO 22000:2005
  Дистрибуција на месо и живина
ФЛОРЕС, Радовиш    HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
  Производство на ароматични масла и медицински растенија
ЕКСТРА МЕИН, Куманово    HACCP
Техничко - технолошки елаборат
ISO 9001:2008 
  Производство на сувомесни производи
ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА, Скопје   ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Продажба и сервис на автомобили
ПРОДИС, Скопје   ISO 22000:2005
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на чаеви, житарици, хомеопатски лекови 
НИМЕКС СА, с. Таринци   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Магацин за производи за широка потрошувачка 
ПЕКАБЕСКО, Скопје    HACCР
Елаборат за Интегрирано спречување и контрола на загадувањето
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на сувомеснати производи 
СКОВИН, Скопје    HACCP
IFS
Спроведување аудит за Metro Cash & Carry
  Винарница
ЗОЛИВА, Скопје   Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект
Деловен план за потребите на ИПАРД Програмата 
  Производство и продажба на маслинки
ЈУГОХРОМ ФЕРОАЛОЈС,
Јегуновце
  ISO 9001:2008   Производство на феросилициум
КОЛИД КОМПАНИ АС,
с. Колешино
  HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на флипс
КОЛИД КОМПАНИ АС, Подружница Магацин, Скопје   HACCP
Техничко - технолошки елаборат
Елаборат за заштита на животната средина
  Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
AГБИЗ ПРОГРАМА, Скопје   Елаборати за заштита на ознака на географско потекло во Р.Македонија: Бело зимско грозје, Станушина, Охридска цреша   Проект финансиран од Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД)
ЉУМА КОМЕРЦ, с. Љубанци   HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
  Кланица 
СИНБА 2013   Техничко - технолошки елаборат   Производство на овчо сирење
ФИ-СА КОМЕРЦ   HACCP
Законска обука за безбедност на храна
  Преработка на месо
ЦИРКО (Центар за истражување, развој и континуирано образование), Скопје   ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Консултантски услуги
ТРЕНД, Скопје   HACCP   Ресторан
СОЛЕТА, Скопје   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Елаборат за Интегрирано спречување и контрола на загадувањето
  Производство на сувомеснати производи 
Turn Around Management (TAM)/Business Advisory Service (BAS) Programme   Спроведување на Програмата за Безбедност на храна и основните принципи на HACCP системот   Европска банка за обнова и развој (ЕБОР)
СТАРА КУЌА, Скопје    HACCP    Ресторан
НОБЛ, Скопје   Законска обука за безбедност на храна    Производство на пекарски производи
БУЧЕН КОЗЈАК, Куманово   Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект
HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Техничко-технолошки елаборат
  Производство на млеко и млечни производи
ЕВРОПА, Скопје   IFS аудит за Metro Cash & Carry   Производство на слаткарски производи
ЛЕНД О'ЛЕЈКС, Подружница Скопје   Спроведување на Програмата Знак за квалитет   Проект финансиран од Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД)
БАКАЛ БАКЕРО, с. Брвеница,
Гостивар
  HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
  Ресторан
ЈОУДГ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“, Скопје   HACCP   Детска градинка
ФУДКО ШЕФ, Скопје   Елаборат за заштита на животната средина   Ресторан
ВАТАША, Скопје   HACCP   Производство на леб и пецива 
АГРОФУД ИНТЕРНАЦИОНАЛ, Јегуновце   HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
ЕУРО ТАБАК, Скопје   HACCP   Магацин и дистрибуција на производи за широка потрошувачка
ЖИВИНО-ПРОМ, Штип    HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Техничко-технолошки елаборат
Законски обуки за безбедност на храна 
  Производсатво на јајца
КРЕДО, Приштина   HACCP   Подготовка и послужување на храна и пијалоци: Кетеринг услуги 
КОСИЉАК, Куманово   HACCP
Елаборат за заштита на животната средина
  Производство на сувомеснати производи
ФЕСТИМИ-ФАРМ, с. Лопате,
Куманово
  Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект
Техничко-технолошки елаборат
  Пакување на јајца
ЕКО ТРЕЈД, Приштина   ISO 9001:2008   Продажба, сервис, одржување и супервизија на машини и опрема за рударска индустрија
ВЕТЕРИНАРСТВО МАКЕДОНИЈА,
Скопје
  Техничко-технолошки елаборат
Eлаборат за заштита на животната средина
HACCP
  Трговија со семенски материјал
ЈУГОКОКТА, Штип   Техничко - технолошки елаборат   Магацин за производи за широка потрошувачка
БОККА КАФЕ, Скопје   Елаборат за заштита на животната средина   Ресторан за брза храна
ИЗГРАДБА КОМЕРЦ, Скопје    ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Изведба и проектирање на градежни објекти 
ПРИМА, Куманово   HACCP
Обука за вкрстена контаминација
  Производство на месни производи
ДАУТИ ТРАНСПОРТШПЕД, Скопје   ISO 9001:2008
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Транспорт и шпедиција
ЈОКИ КОМЕРЦ, Тетово    HACCP
Техничко-текнолошки елаборат
  Производство на јајца
МАКПРОГРЕС, Виница   BRC
IFS
  Производство на кондиторски производи
ГОРАН ГОКИ, Куманово   HACCP
Техничко-текнолошки елаборат
  Производство на сувомеснати производи
НЕХО ИСНИ, Скопје   HACCP   Производство на сладолед
ХОТЕЛ МРАМОР, Скопје   Обука за Хигиена на храна
Обука за HACCP 
  Туризам и угостителство
ВИНИВЕТ ПЛУС, Скопје    HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка 
ИЗВОР, Скопје   Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект   Преработка на риба
КАРНИКОМ, Скопје    HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка 
ПРОБИМАК 2, Пробиштип   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ЕКС ФИС, Приштина (Косово)   ISO 9001:2008   Складирање и дистрибуција на горива, производство и транспорт на петролеумски производи
БАР РАС, Скопје   HACCP   Големопродажба на месни производи
КОПЕНС ИНТЕРНАЦИОНАЛ, Скопје   Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект   Складирање и препакување на производи од животинско потекло
КОЛИД ИНТЕРНАЦИОНАЛ, Струмица   HACCP   Производство на слаткарски производи
СОФИ ИМПЕКС, Скопје    HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
ГАЈРЕТ, Струга    HACCP   Магацин за прехранбени производи
НОВА ТРГОВИЈА, Гостивар   Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект   Живинарска фарма
ОФИС & КО, Скопје    ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Трговија со канцелариски мебел
СКЕНПОИНТ, Скопје   ISO 9001:2008   Компанија за дизајн и печатење 
13ТИ НОЕМВРИ, Скопје   HACCP   Детска градинка
АГРИА, Велес    HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Кланица
ПИЛКО, Скопје   HACCP
BRC
  Кланица за пилиња
ЦЕРМАТ, Битола   BRC
IFS
HACCP
  Производство на сладолед и лиснати теста
ДИДАКС, Скопје   HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка 
РИМЕС, Скопје   HACCP   Производство на месни производи
БУЧКА КОМЕРЦ, Кратово   HACCP   Производство на мед
ЖИТО НАМА, Куманово   HACCP   Млин
МАК ТЕНИС ПРО, Скопје   HACCP   Клуб за спорт и рекреација
МИКЕИ ХАНТИНГ КЛУБ, Скопје   Обука за Хигиена на храна
Обука за HACCP 
  Ресторан
ТИМ ПОИНТ, Скопје   HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
ВИКТОРИ МИСКО, Скопје   HACCP   Производство на сувомеснати производи
МЦ РОБИН, Гостивар    HACCP   Производство на чипс 
ФЛОРИДА - КИМ, Гостивар   HACCP   Ресторан
СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ КОРЧАГИН“, Скопје   Обука за Хигиена на храна
Обука за HACCP 
  Образование
ФРЕШ ФИШ, Гостивар    HACCP   Рибник
АВ-ГА КОМПАНИ, с. Камењане,
Тетово
  Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект   Кланица
ВИТАМИНКА, Прилеп   IFS аудит за Metro Cash & Carry   Производство на производи за широка потрошувачка 
БЕЛИ ВОДЕНИЦИ, Скопје    HACCP   Производство на леб и пецива
ДЕСАРЕТ - ЛБ, Охрид   HACCP   Производство на локум 
ВАНИЛА, Скопје   HACCP   Производство на адитиви
АГРОФРУТ ПОЛОГ, Гостивар   HACCP   Производство на концентрати од овошје
БАКОМ, Гостивар   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
АНЕТА КОМПАНИ, Скопје   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на месни производи
СЕРТА КОМПАНИ, Скопје   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Кланица
ЦЕНТРОКООП, Скопје    HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
АГРОПОЛОГ, Тетово   HACCP   Ресторан
МАРКЕТ ВИСИОН, Скопје   ISO 9001:2008   Консултантски услуги и маркетинг
ВЕЛМАР ФУДС, Велес    HACCP   Производство на сендвичи
ЛИДЕРС КОМ, Скопје   HACCP
Техничко-технолошки елаборат 
  Магацин за производи за широка потрошувачка 
ЕУРО БУЛС, Скопје   Техничко-технолошки елаборат    Магацин за производи за широка потрошувачка
АНА КОМ, Скопје   HACCP   Ладилник
АРОМА, Струга   HACCP   Трговија со кафе
20 МАЈ - КОМЕРЦ, Скопје   HACCP
Техничко-технолошки елаборат 
  Производство на месни производи
ПАПУ, Скопје   HACCP   Ресторан
ЖИ - ВА ЈАЈЦЕ, Велес   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
Обука за Хигиена на храна
  Производсатво на јајца
РОЗАФА, Скопје   HACCP   Магацин и дистрибуција на риба и морски плодови
ГУРМАН, Скопје   HACCP   Ресторан
ПАЛМА, Скопје    HACCP   Производство на слаткарски производи
РИМЕС ПЛУС, Скопје   HACCP   Ресторан
ЛИЛИПУТ, Скопје   HACCP   Детска градинка
ЗАНАЕТЧИСКА КОМОРА, Скопје   HACCP    
НЕЛТ СТ, Скопје   HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка 
МЕДИЈА ПАРК , Св.Николе   HACCP   Ресторан
ТРИСТО, Велес    ISO 22000:2005   Винарница
ЖИТО ВАРДАР - ПРОМЕТ, Велес   HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
Р.М. РИСТЕСКИ, Скопје   HACCP   Трговија со кондиторски производи
ЖИТО ВАРДАР А.Д., Велес   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Млин
ЕУРОМИЛК, Скопје   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на млеко
ДАНЕКС, Скопје   HACCP   Дистрибуција на замрзнато месо и живина
МАРФИЛ, Прилеп   HACCP
Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на објект
Техничко - технолошки елаборат
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на сувомеснати производи / Препакување на производи од животинско потекло
ЖИТО ВАРДАР - РЕ ПЕКАРА,
Велес
  HACCP   Производство на пекарски и слаткарски производи
ИМЛЕК, Битола   HACCP
Обука за HACCP
  Магацин за производи за широка потрошувачка 
ЗАФИР КОМЕРЦ, Куманово   HACCP   Производство на слаткарски производи
ТРИК ТРАК, Куманово    HACCP   Ладилник
АРЧЕ И ИКО, Призрен (Косово)   HACCP   Производство на месни производи
ИСЦ Консалтинг Инженеринг,
Скопје 
  ISO 9001:2008   Консултантски услуги
СВЕДМИЛК МАКЕДОНИЈА,
Скопје
  Техничко - технолошки елаборат
HACCP
BRC
IFS
ISO 14001:2004
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на млеко и млечни производи
АГРОВА, Скопје   HACCP   Преработка на зеленчук и овошје
ПЕКАРА СТОЈЧЕВ, Битола   Tехничко - технолошки елаборат
HACCP 
  Производство на пекарски и слаткарски производи
ЕУРОМИЛК ИНТЕРНАЦИОНАЛ,
Скопје
  HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
АВЕС ПРОМ, Звечан   HACCP   Кланица
КАРТАЛ, Скопје   HACCP   Винарница
АЛТРА, Гевгелија   HACCP   Магацин и дистрибуција на смрзнато овошје и зеленчук
ИДЕАЛ ШИПКА, Битола   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ДЕМОКРАТИЈА - КОМЕРЦ, Скопје   HACCP   Производство на сувомеснати производи
ЕКО ШАР, Тетово   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ЕУ ПРОГРЕС КОМПАНИ, Призрен
(Косово)
  HACCP   Кланица
СЕНТИС АГ, Тетово   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
КУВЕРТИРА, Скопје   HACCP   Производство на слаткарски производи
ЖИ - ВА, Штип    Елаборат за Интегрирано спречување и контрола на загадувањето
HACCP
  Кланица и производство на сувомеснати производи
ЗДРАВЈЕ РАДОВО, Струмица   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ИНДУСТРИСКИ ЛАДИЛНИК,
Тетово
  HACCP   Конзервирзње и складирање на овошје и зеленчук
БУРЕКЏИЛНИЦА КЛАС, Скопје   HACCP   Производство на бурек и пецива
ЗИК КИЧЕВО, Кичево   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ИГО-ЗАН   HACCP   Производство на слаткарски производи
ИМБ МЛЕКАРА А.Д., Битола   HACCP
Техничко - технолошки елаборат
 Oбука za HACCP
  Производство на млеко и млечни производи
ЈУМ ШИМШЕК САНАИ, Скопје   HACCP   Преработка на волна и пластика
БУРЕКЏИЛНИЦА ЖАКЛИНА,
Скопје
  HACCP   Производство на бурек и пецива
КАЈ РАЦЕ, Куманово   HACCP   Производство на месни производи
КЛАНЕКС, Прилеп   HACCP   Кланица
ЛЕДЕР ЛАЗАРОВИ КОМПАНИ,
Скопје
  HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка 
СВИСЛИОН, Ресен   HACCP   Производство на кондиторски производи
ЛЕШАК КОМ, Лешак (Косово)   HACCP   Кланица
МАЈАМИ, Скопје   HACCP   Производство на материјали за пакување
МЛИН СТОЈЧЕВ, Битола   ISO 22000:2005
HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Производство на масло за јадење
МОСКВА, Св.Николе   HACCP   Ресторан
ХОТЕЛ СОНЧЕВА ПОРТА, Охрид   HACCP    Туризам и угостителство
ОПШТИНА НОВО БРДО (Косово)   ISO 9001:2008   Општина
НУРО КОМЕРЦ, Тетово   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ЖИ - ВА ЛАДИЛНИК, Штип    HACCP   Магацин за производи за широка потрошувачка
ОЛМИ, Куманово   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
КОНСОНИ, Гњилање (Косово)   HACCP   Кланица
ПРОБИМАК, Пробиштип    HACCP   Производство на месни производи
РИКРОМ, Скопје   HACCP
Спроведување аудит и посредување при сертификација
  Магацин за производи за широка потрошувачка
СВЕМИР - С, Скопје    HACCP   Ресторан за брза храна
СТЕФАНОВ ФУДС, Скопје   HACCP    Производство на млеко и млечни производи
ТЕРЗИ КОМПАНИ, Струмица   HACCP    Магацин за производи за широка потрошувачка
ХОТЕЛ КОЦАРЕВ, Охрид   HACCP    Туризам и угостителство
ИДЕА, Струмица   HACCP
Техничко - технолошки елаборат
  Магацин за производи за широка потрошувачка
БУРЕКЏИЛНИЦА ТЕТА МИ,
Скопје
  HACCP   Производство на бурек и пецива
РИМОДИ   HACCP   Производство на месни производи
СУПЕР ЕГ ПАКИНГ, с. Сопот, Кавадарци   Техничко - технолошки елаборат   Производство на јајца
СОУ „КОЛЕ НЕХТЕНИН“, Штип   Обука за Хигиена на храна   Образование
КИМ, Неготино   HACCP   Преработка и конзервирање на овошје и зеленчук
ДИАДОРА, Куманово   HACCP   Производство на сувомеснати производи
ХОТЕЛ РОЈАЛ, Скопје   HACCP    Туризам и угостителство
МОЦАРТ, Скопје   HACCP   Производство на слаткарски производи
МАЛЕШ, Берово   HACCP   Производство на млеко и млечни производи
ШАР-ПРОДУКТ, Тетово   HACCP    Производство на млеко и млечни производи
АГЕНЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО ВО Р. МАКЕДОНИЈА   Обука за Хигиена на храна
Обука за HACCP 
  Агенција за поддршка на претприемништвото и развојот на малото стопанство
БЛАМАНА, с. Кучково, Скопје   Техничко - технолошки елаборат   Производство на јајца
СТОУН ДИЗАЈН, Скопје   Проектирање / Идејно техничко-технолошко решение на кујна за подготовка и послужување на храна   Проектирање и изведба на објекти 
БИЗНИС ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР, Скопје   Обука за Хигиена на храна   Образование и тренинг
ОРЕОВ ЛАД, Скопје   Обука за Хигиена на храна
Обука за HACCP 
  Ресторан

 

Во прилог неколку водечки меѓународни и Македонски организации и невладини агенции исто така ги имаат користено услугите на членовите на тимот на IQS, вклучувајќи:

  •  Land O’Lakes, Inc./United States Agency for International Development
  •  International Finance Cooperation/World Bank
  •  International Fund for Agricultural Development
  •  Chemonics /KCBS/USAID Project Kosovo
  •  Агенција за претприемништво - Македонија
  •  Strengthening Entrepreneurship Competitiveness and Innovation- British Embassy Project
  • Metro Cash & Carry

 

IQS СЕРТИФИКАТИ


TUV сертификациона куќа


BAS Program


Следете не на социјалните мрежи
Site Meter  Посетители 
CopyRights IQS all rights reserved